Мини камера за видеонаблюдение навсякъде
Камера за автомобил - подходяща за учебни автомобили, таксита, камиони, бусове, автобуси
Home Услуги Структурни кабелни системи
Услуги

Структурно Окабеляване

Е-мейл Печат

Структурно окабеляване е незаменима част от създаването на добре работеща и ефективна информационна инфраструктура във всяко съвременно предприятие или организация

Структурно окабеляване или както е известно Структурни Кабелни Системи (СКС) обединяват в една обща система много различни по своето предназначение и функционалност подсистеми за обмен на информация като: компютърни мрежи, телефонни сигнални мрежи, системи за контрол и безопасност, видеонаблюдение и т.н. Създаването на такава универсална кабелна система облекчава значително процедурите по управление, контрол и поддръжка на всички вградени подсистеми, като заедно с това осигурява висока надеждност при функциониране им. Основно преимущество на структурните кабелни системи е използването на единна кабелна преносна система осигуряваща всички услуги като: пренос на данни, глас и видеосигнали. При структурното окабеляване се използват стандартни компоненти и материали, като розетките на работните места са унифицирани и позволяват свързване на различни видове оборудване към тях, чрез това се оправдават инвестициите, след продължителна експлоатация на изградената мрежата. Структурните кабелни системи осигуряват значителна гъвкавост и възможност за лесни изменения и допълнения на всички съществуващи системи. Друга важна положителна страна на структурните мрежи е възможността да се използват едновременно няколко различни мрежови протокола и не зависят от измененията в технологиите и доставчиците на оборудване. Кабелните системите дават възможност за управление и администриране от минимален обслужващ персонал. Изградените кабелни трасета могат да бъдат както с медни кабели така и с оптични като се допуска в една мрежа и комбинирането на двата вида оптични и медни кабели.

Структурното окабеляване трябва да покрива точно определени стандарти, които се различават при инсталация в офиси, бизнес сгради, центрове за съхранение на данни, комуникационни възли и др. Стандартите се разделят на 3 вида:

  • EIA/TIA 568A - това е първия световен стандарт за структурно окабеляване който е създаден в САЩ. На базата на този стандарт с някои промени са създадени Световният и Европейският.
  • CENELEC EN 50173 - европейски стандарт за кабелни системи известен в Англия BS EN 50173
  • ISO/IEC 11801 - националният ISO стандарт за структурни кабелни системи

 Тези стандарти трябва да се следват стриктно от всички дейности свързани с изграждането на Структурна Кабелна Система като се започне от производителя на материалите премине се през проектантът който залага кабелните трасета и междинните точки и се стигне до инсталатора който също трябва да се води от стандарта при полагането, изтеглянето и аранжирането на кабелите. Повечето от големите производители дават гаранция на изградените кабелни системи до 25 години в случай, че всички в веригата на изграждане са работили съгласно приетите стандарт.

Ние имаме опит в изграждането на структурни кабелни системи по стандарт като се ръководим по него когато:

  • Проектираме структурна кабелна система.
  • Поръчваме, складираме и доставяме необходимите материали за нея от производителя.
  • Планираме детайлно изграждането на структурно окабеляване с клиента и всички заинтересувани или работещи на обекта за да се определят сроковете и етапите на монтажа на кабели, розетки, панели и т.н.
  • Изграждаме мрежата според заложените в проекта изисквания - полагаме кабелните трасета, монтираме крайните точки (розетки, контакти, панели и т.н), подвеждаме кабелите към опорната точка, аранжираме комуникационните шкафове.
  • Измерваме изградената кабелна система за грешки и издаваме сертификат за това, че стандарта е спазен на базата на който производителят на оборудването издава съответната гаранция (15, 20 или 25 години).
  • Предаваме обекта в завършен вид и готов за ползване от клиента.
  • Допълнително предлагаме поддръжка на изградената структурна кабелна система и надграждане на съществуващо структурно окабеляване.

 

 

Последни Новини

Промоци

Промоция камера KS-1016N

Предлагаме на вашето внимание промоционалната камера KS-1016N

Матрицата и е Sony 1/3, работи на 420 тв линии, защитена е по IP66 и има вградени 12 инфрачервени осветителя, чрез които тази камера може да наблюдава обекти намиращи се до 15 м. пред нея в пълен мрак.

Само този месец на цена 85.60лв. 

Партньори