Онлайн Видеонаблюдение - вижте реални изображения на живо от офиса на kassaba.bg на камерите за видеонаблюдени
Камера за автомобил - подходяща за учебни автомобили, таксита, камиони, бусове, автобуси

Общи сведения

Е-мейл Печат

JPEG/M-JPEG (Motion – JPEG) - JPEG е международен стандарт за компресия на цифрови статични картини, завършен през 1991 г. Степените на компресия са от порядъка на 15 : 1 без видима загуба на качество, до 100 : 1 при максимална компресия. M-JPEG е (нестандартизирано) разширение на стандарта JPEG. Предназначен е за компресия на отделни кадри, като разликите между кадрите не се компресира - това е основната разлика между M-JPEG и MPEG. Използва се за нелинейно редактиране и монтаж на цифрово видео, където е необходим достъп до всеки отделен кадър. DV форматът се явява негов заместител.
MPEG (Moving Picture Expert Group) е обединен комитет на Международната Органзация по Стандартизация (ISO) и Междуна-родната Електротехническа Комисия (IEC). Тази група от експерти разработва и утвърждава международни стандарти за компресия на цифрово видео и звук. Основният критерий, който се обсъжда в комитета MPEG е интензивността на потока от компресирани данни, определянa както от нивото на съвременните компютърни технологии, така и от сферата на използване на дадения формат. Разработваните стандарти носят името на експертния комитет. До момента са въведени стандартите MPEG – 1, MPEG – 2 и MPEG – 4.

 

 

Последни Новини

Промоци

Промоция камера KS-1016N

Предлагаме на вашето внимание промоционалната камера KS-1016N

Матрицата и е Sony 1/3, работи на 420 тв линии, защитена е по IP66 и има вградени 12 инфрачервени осветителя, чрез които тази камера може да наблюдава обекти намиращи се до 15 м. пред нея в пълен мрак.

Само този месец на цена 85.60лв. 

Партньори