Камера в спортен автомобил на Боян Гетов

Печат

Преставаме ви  сборен видео клип от представянето на Боян Гетов в рали крос състезание гр. Криводол. В колата му Фиат Пунто са монтирани две онборд камери с които се заснема действията на водача и пистата пред колата

{flvremote}http://www.kassaba.bg/bobigetov/Movie05.flv{/flvremote}

Квалификация Рали Крос Криводол 2009 - Боян Гетов

{flvremote}http://www.kassaba.bg/bobigetov/Movie06.flv{/flvremote} 

Финал B Рали Крос Криводол 2009 - Боян Гетов

 

Тези видео материали са любезно предоставени от отбора на Боян Гетов

Онборд камерата монтирана в автомобила и снимаща цялото купе е KS-1EX  която работи с 2 батерии по 1,5 V позволяващи запис на видео до 3 часа.

OnBoard Камера за рали автомобил OnBoard камерата записва клиповете на карта с памет 4GB която съхранява видео файлове с продължителност над 4 часа. 

Матрицата е 1,3Mpx CMOS чрез която се записват видео клипове с резолюции 640*480 (скорост на записа 30/15fps) или 320*240 (скорост на записа 30/15fps).

Размерите на онборд камерата са 115mm x 46mm x 30mm, a теглото и е 150g без батериите.

В горната част на камерата е монтиран LCD дисплей показващ информация за оставащото време на запис както и даващ възможност за някои елементарни но доста полезни настройки на камерата.

 Видео файловете записани от камерата са в avi формат

 

 

Втората онборд камера която е монтирана в рали автомобила на Боян Гетов е новата камера видео рекордер KS-09EX. Тя е монтирана в горният ъгъл на предното стъкло 

OnBoard шофьорска камера - записвайте винаги когато карате автомобил Камерата е специално проектирана за професионално онборд заснемане от автомобил. В комплекта има удобна стойка за закрепване на предното стъкло. 

 Тази камера поддържа SD карта до 8GB което дава възможност за запис над 6 часа видео във формат 640*480 на скорост 25 кадъра за секунда (fps)

 Размерите на onbord камерата са 87mm * 24mm * 24mm, а теглото е само 80g. 

Матрицата е 3Mpx CMOS, а записаниете от нея видео клипове са в стандартен VGA формат (avi) който може да се възпроизведе от всеки компютър.

Захранва се от литиево-йонна батерия вградена в корпуса която се зарежда чрез USB порт от компютър или допълнително USB зарядно.